Le nozze di Figaro - W.A. Mozart

 

Dutch National Opera Academy

Residentie Orkest
Muzikale leiding: Jonathan Cohen; regie: Alexander Oliver

 

In augustus 2013 voerden studenten van DNOA met het NJO onder leiding van Richard Egarr Le nozze di Figaro uit in een regie van Alexander Oliver. Deze voorstellingen vonden plaats in het voormalig zendstation Radio Kootwijk en werden jubelend ontvangen door pers en publiek. In samenwerking met het Residentie Orkest onder leiding van dirigent Jonathan Cohen voert een nieuwe lichting studenten van DNOA een reprise van deze productie uit. Deze voorstellingen vinden plaats januari 2015 in de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Mozarts meesterwerk Le nozze di Figaro is nog altijd een van de meest succesvolle stukken uit het operarepertoire. Da Ponte baseerde zijn libretto op het blijspel van Beaumarchais La folle journée ou le mariage de Figaro.

Dit toneelstuk werd door Napoleon bestempeld als ‘de Franse Revolutie in actie’. In de handen van Mozart en Da Ponte blijven de klassenstrijd en de komische intriges behouden. Toch stijgen de menselijkheid van de personages en de tragische lotgevallen van de geliefden boven alles uit.

 

Het verhaal speelt op de trouwdag van Figaro en Susanna, kamerdienaars van graaf en gravin Almaviva. Het huwelijk van de adellijke echtelieden lijdt sterk onder de ontrouw van de graaf. Ditmaal heeft hij zijn oog laten vallen op Susanna, de dienstbode van zijn vrouw. ‘Vernederd en verraden door haar echtgenoot is de gravin de ware tragische figuur van deze opera’, aldus regisseur Alexander Oliver. Terwijl Susanna en de gravin de erotische plannen van de graaf trachten te dwarsbomen, ontvouwt zich een plot vol bedrog en wantrouwen.

Voorstellingen

15, 16, 17 en 18* januari 2015

19.30 uur │*14.30 uur

Prijs: € 25,- │ € 10,- < 27 jaar excl. reserveringskosten

 

Klik hier om kaarten te bestellen

 

LET OP: anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling sluit de online kaartverkoop. U kunt dan uitsluitend nog kaarten verkrijgen bij de ticketshop van het Koninklijk Conservatorium (070-3151510).

 

 

De pers over Le Nozze di Figaro in Radio Kootwijk

Trouw ***** 'een bruisende en levendige voorstelling'

De Telegraaf **** 'Gedroomde Figaro' en 'Wat een feest, deze ode aan de verbeeldingskracht'

NRC **** 'Olivers regie is sober en klassiek tegelijk. De uiterst ingewikkelde plot weet hij helder, haast eenvoudig te presenteren.'

De Volkskrant *** 'geloofwaardige opera… kippenvelmomenten.'